Nieuwe Porsche Taycan heeft range van 587 kilometer

Auteur Arjan Hordijk
03 februari 2024

Aankomend jaar komt Porsche met twee nieuwe elektrische modellen. Komende zomer start de productie van de nieuwe elektrische Porsche Macan. Daarnaast komt er ook een nieuwe Porsche Taycan. Op dit moment is Porsche druk bezig met het testen van de pre-productie modellen van de Porsche Taycan in de Verenigde Staten. Uit deze testen brengt Porsche de claim dat de nieuwe Porsche Taycan een range heeft van 587 kilometer.

In de echte wereld

De nieuwe range is overigens een flinke 100 kilometer meer dan het uitgaande model, die blijft steken op 485 kilometer. Volgens Porsche is de nieuwe range ook nog een representatief in de echte wereld. De testen zijn namelijk uitgevoerd op de snelweg tussen Los Angeles en San Diego, specifiek op de Interstate Highway 405 en 5. Tijdens deze test is er overigens niet achter een vrachtwagen aangesukkeld, maar werd de geldende maximale snelheid van 75 mijl per uur aangehouden, wat neerkomt op ongeveer 120 kilometer per uur. Wel is het zo dat de vier testvoertuigen voorzien waren van het grotere batterijpakket, de Performance Battery Plus. Ook de temperatuur was met 26 graden zeer gunstig.

Verschil per uitvoering

Daarnaast is het zo dat niet iedere uitvoering deze indrukwekkende afstand weet neer te zetten. De 587 kilometer zijn gehaald met de achterwiel aangedreven Taycan en 19 inch wielen. Oftewel de 'instapper', maar dan wel met de grote batterij. De Cross Turismo 4 met 21 inch blijft steken op 512 kilometer. Terwijl de Taycan Turbo, ook met 21 inch wielen, 555 kilometer haalt. De Taycan 4S met 20 inch weet 552 te halen.

Sneller laden

Daar waar de huidige Porsche Taycan dankzij zijn 800 volt configuratie alsnog een indrukwekkende 268 kW laadsnelheid weet te halen, zet de nieuwe Taycan nog betere waardes neer. Volgens Porsche piekte de laadsnelheid boven de 300 kW voor 'vele minuten'. Opladen van 10 naar 80 procent kan daardoor 'ruim onder de 20 minuten'. Daarnaast is het zo dat volgens Porsche de nieuwe Taycan na het aansluiten ook eerder start met laden en de laadsnelheid eerder laat oplopen. Volgens Kevin Griek, Vice President Porsche, is dit een belangrijke ontwikkeling, omdat Porsche zich focust op korte laadstops en grote range onder echte omstandigheden. Over enkele dagen weten we meer, dan trekt Porsche namelijk het doek van de nieuwe Taycan.

Arjan Hordijk

Arjan Hordijk

Auteur

2 reacties

Markie Mark

12 maart, 2023

Loesje Boom

12 maart, 2023

Geef een reactie