Ford Explorer beleeft zijn Nederlandse debuut op de EV Experience

De elektrische Ford Explorer maakt zijn langverwachte Nederlandse publieksdebuut op de EV Experience. Dit evenement, een mekka voor liefhebbers van elektrisch rijden, vindt de komende dagen plaats op het circuit van Zandvoort. Voor liefhebbers is dit een unieke kans om de nieuwste elektrische voertuigen te bekijken en ervaren. Logisch dus dat Ford heeft deze gelegenheid aangrijpt om de nieuwe Explorer aan het Nederlandse publiek te presenteren. Een slimme zet waarmee het Amerikaanse merk aardig wat aandacht kan trekken én zich kan profileren als een serieuze speler in de elektrische voertuigmarkt.

Elektrische Ford Explorer

De nieuwe elektrische Ford Explorer is een maatje kleiner dan de gelijknamige SUV, die in Noord-Amerika behoorlijk populair is. Ford maakt voor de bouw van de elektrische Explorer gebruik van het MEB-platform van de Volkswagen Groep. Dat wil niet zeggen dat het daarmee een kloon van bijvoorbeeld de VW ID.4 is.

Integendeel, het platform is slechts een van de bouwstenen, zij het dan wel een belangrijke. De Ford Explorer krijgt niet alleen een geheel eigen uiterlijk maar ook in de bediening zal het een echt Ford zijn, waarvoor de Amerikaanse autofabrikant ook zijn eigen software heeft ontwikkeld. Daarbij is Ford zo verstandig geweest om de actuele laadtoestand (SoC) en dus ook de actieradius in de routeplanning op te nemen. De navigatie van de Ford Explorer plant dus een route inclusief de benodigde laadstops. We hebben de indruk dat Ford ook niet klakkeloos de motoren en accupakketten van VW’s MEB-platform overneemt en hierin zijn eigen keuzes maakt. Ford bouwt de Explorer in het Cologne EV Center, ’s werelds eerste koolstofneutrale assemblagefabriek.

Hoewel de exacte cijfers en prijzen nog moeten worden vrijgegeven, is het duidelijk dat we behoorlijk hoge verwachtingen mogen hebben van dit nieuwe model. In hoeverre de nieuwe, elektrische Ford Explorer de lat hoger legt voor wat mogelijk is in elektrische mobiliteit, dat weten we nog niet. Maar het is wel duidelijk dat de Ford-dealers ernaar snakken om een tweede volledig elektrisch model in de showrooms te kunnen zetten. Waar de Ford Mustang Mach-E meer een statement is die een niche aanspreekt, is de Ford Explorer een echt volumemodel.

Lexie Alford maakt wereldreis met de elektrische Ford Explorer

Uiteraard zoekt Ford verschillende manieren om de Explorer in de publiciteit te krijgen. Zo zal de jonge ontdekkingsreiziger Lexie Alford een reis rond de wereld maken in deze nieuwe elektrische SUV. Daarmee moet ze in de voetsporen treden van de legendarische Aloha Wanderwell.

Lexie Alford is geen onbekende in de wereld van reizen en avontuur. Als jongste persoon die alle 196 landen heeft bezocht, heeft ze een reputatie opgebouwd als een gedurfde ontdekkingsreiziger. Nu gaat ze dus een nieuwe uitdaging aan: een wereldreis maken in de elektrische Ford Explorer. Geïnspireerd door Aloha Wanderwell, die in de vroege 20e eeuw een soortgelijke reis maakte, zal Lexie een route volgen die haar naar verschillende continenten voert. Het is een reis die niet alleen haar moed, inventiviteit en doorzettingsvermogen zal testen, maar ook de capaciteiten van de elektrische Ford Explorer.

Over de EV Experience 2023

De EV Experience 2023 zal plaatsvinden van donderdag 21 tot en met zaterdag 23 september. Het evenement is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het Circuit Zandvoort, waar kortgeleden nog een Formule 1-race plaatsvond, wordt omgetoverd tot het grootste EV (Electric Vehicle) evenement van Nederland.

Bezoekers kunnen niet alleen de nieuwste elektrische voertuigen bekijken maar ook testritten maken. Daarnaast zijn er diverse workshops en kennissessies gepland in de VIP Lounges boven de pitboxen. Op de paddock achter de pitboxen vinden bezoekers ook diverse nieuwe e-mobility oplossingen, zoals e-bikes, steps, scooters en elektrische motoren.

Laten we ook niet vergeten te melden dat ook het EV Jaarboek op de EV Experience aanwezig is, wij zijn te vinden op Paddock 2F.

Bas van der Weerd

Bas van der Weerd

Hoofdredacteur

2 reacties

Markie Mark

12 maart, 2023

Loesje Boom

12 maart, 2023

Geef een reactie