En weer een elektrisch alternatief voor de last mile: Renault Trucks E-Tech Trafic

Elektrisch rijden krijgt steeds meer vorm krijgt in het dagelijkse straatbeeld. Niet alleen wat betreft personenwagens, ook in het bedrijfsleven wordt steeds vaker de overstap naar elektrische voertuigen gemaakt. En de gebruikers worden steeds meer op hun wensen bediend. Zo komt er ook een volledig elektrische versie van de bekende Renault Trafic op de markt. De Renault Trucks E-Tech Trafic, zoals deze heet, zal beschikbaar in verschillende Europese markten, waaronder uiteraard ook Nederland. 

Renault Trucks E-Tech Trafic

De Renault Trucks E-Tech Trafic is uitgerust met een 90kW elektromotor die de voorwielen aandrijft, en zijn energie uit een 52kWh accupakket betrekt. Die 52 kWh lijkt niet erg groot maar geeft de auto toch een heel behoorlijke actieradius van maximaal 297 kilometer (WLTP gecombineerd).

Wat betreft de AC-oplaadmogelijkheden kunnen kopers van de Renault Trucks E-Tech Trafic kiezen uit een 1-fase (6,6 kW) of 3-fase (22 kW) boordlader. Die laatste zouden wij zeker kiezen, aangezien je daarmee de inzetbaarheid van de Trafic aanzienlijk verhoogt. De capaciteiten aan de snellader zijn namelijk aanzienlijk minder overtuigend.

Opladen van 15 tot 80 procent aan de DC-snellader duurt vanwege de maximum lage laadsnelheid van slechts 50 kW maar liefst een vol uur. Een verbeterpuntje, wat ons betreft. Dat geldt ook voor de maximale aanhangerlast van 92 kilo. Aannemers zullen graag een zwaardere aanhanger meenemen. Qua laadvermogen kan de E-Tech Trafic maximaal 1,1 ton aan.

elektrische Renault Trucks E-Tech Trafic bestelwagen

Twee lengtes en twee hoogtes

Verder kunnen kopers van de E-Tech Trafic kiezen uit twee lengtes (5,08 m en 5,48 m) en twee hoogtes (1,97 m en 2,5 m). Er zijn drie gesloten versies en twee versies met dubbele cabine beschikbaar. Het laadvolume varieert van 5,8 tot 8,9 kubieke meter en de maximale laadlengte kan oplopen tot 4,15 meter in de langere versie. Er zijn modulaire varianten en uitrustingsopties beschikbaar, wat de Renault Trucks E-Tech Trafic geschikt maakt voor verschillende bedrijfsbehoeften.

Bas van der Weerd

Bas van der Weerd

Hoofdredacteur

2 reacties

Markie Mark

12 maart, 2023

Loesje Boom

12 maart, 2023

Geef een reactie