Fully Charged Live Europe komt naar Amsterdam

De Fully Charged Show is het grootste thuisenergie- en elektrische voertuigkanaal ter wereld. Sinds 2018 presenteren ze ook evenementen, begonnen in het Verenigd Koninkrijk en later Australië en Canada. Nu komt Fully Charged Live naar Amsterdam. Op vriijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 november, kunnen bezoekers dan kennis maken met alles wat het EV-rijden te bieden heeft. Deze editie zal met name in het teken staan van de Chinese EV's.

Grote aanwezigheid Chinese merken

De locatie voor Amsterdam is overigens niet vreemd. Binnen heel Noord-Europa heeft Nederland een leidende rol in die overgang, wat al blijkt uit ons goed dekkende laadnetwerk. Binnen Amsterdam was zelfs 34 procent van de nieuw verkopen in september 2023 een elektrische auto. Binnen het elektrische segment is er daarnaast een flinke verschuiving waarneembaar naar Chinese en Amerikaanse merken. Daarom staat deze Fully Charged Live editie volledig in het teken van de Chinese merken. Zo zullen ten minste Aiways, BYD, Hongqi, MG, Nio, Polestar, Smart, Voyah en Zeekr aanwezig zijn. 


Testritten Fully Charged

Naast de statische modellenpresentatie, biedt het evenement ook verschillende testrit mogelijkheden aan. Waaronder in de BYD Seal, Fisker Ocean en de Smart #1. Vergeet dus niet je rijbewijs mee te nemen. Daarnaast brengt Fully Charged Live eveneens meerder modellen naar Nederland, die nog nooit aan het Nederlandse publiek getoond zijn. Te denken valt dan bijvoorbeeld aan de Microlino, of de bijzondere XBus. Dit laat al zien dat er niet enkel ruimte is voor auto's, maar ook voor andere vervoersoplossingen. Zo zijn er ook nog elektrische fietsen, bakfietsen, scooters en zelfs elektrische motorfietsen. Deze zullen te bewonderen zijn op het International Cargo Bike Festival, dat gelijktijdig plaatsvindt. 

Als laatste kunnen consumenten ook advies inwinnen over warmtepompen, zonnepanelen, batterijen, EV-laders en plantaardig voedsel.

Arjan Hordijk

Arjan Hordijk

Auteur

2 reacties

Markie Mark

12 maart, 2023

Loesje Boom

12 maart, 2023

Geef een reactie