Alfo Romeo Milano komt in april 2024

Auteur Arjan Hordijk
27 januari 2024

Alfa Romeo is maar druk met de hype rondom de Milano. Niet zo vreemd overigens, want de modellen strategie van de Italianen laat soms te wensen over. Ook nu, in 2024, is er nog steeds geen volwaardig elektrisch model. Wel een plug-in hybrid overigens in de vorm van de Alfa Romeo Tonale. Dit jaar moet daar dus verandering in komen. De Alfa Romeo Milano komt namelijk in april 2024!

Uiterlijk Milano

Tot voor kort waren er nog geen beelden vrijgegeven van de Milano. Ook op dit moment is nog niet helemaal duidelijk hoe het model eruit gaat zien. het enige wat we weten is dat het dus een cross-over wordt in het populaire B-segment. De beelden die tot nu toe vrijgegeven zijn, laten een auto zien die nog vol onder de stickers zit, om maar zoveel mogelijk aan het oog te onttrekken. Stickers die overigens ook niet al te netjes aangebracht zijn, om zo nog meer van de vormen te verhullen. Wat wel opvalt zijn de portieren aan de achterzijde. Naar goed Alfa Romeo gebruik, wordt de illusie van een driedeurs gewekt, door de portiergrepen te integreren in de c-stijl. Zoals dit ook het geval was bij de 147 en 156. Aan de voorzijde zien we een klein deel van de verlichting, die op het eerste gezicht helaas niet in de stijl zijn van de Tonale of 159.

Alfa Romeo GTA genen

Op dit moment wordt de Milano aan testen onderworpen op het testcircuit van Balocco in Noord-Italië. Volgens Alfa Romeo zelf ligt de focus op de afstelling van het chassis. De Milano moet namelijk gaan rijden als een echte Alfa Romeo, dus een sportief en dynamisch karakter. Hopelijk krijgen ze dit beter voor elkaar dan de vrij teleurstellende Alfa Romeo Tonale. Alfa Romeo geeft aan er flink vertrouwen in te hebben, omdat hetzelfde team dus werkte aan de GTA-versies van de Giulia en de sportwagens 4C, 8C Competizione en 33 Stradale. Op deze manier hoopt Alfa Romeo naar eigen zeggen een configuratie voor elkaar te krijgen die 'een wendbaar bochtgedrag en hoge tractiewaarden op de vooras garanderen'. Wanneer de Alfa Romeo Milano echter even goed gaat sturen als de Peugeot e-2008 en e-208 op hetzelfde platform, komt dat helemaal goed.

Wel zullen we nog even geduld moeten opbrengen. De officiële onthulling van de Alfa Romeo Tonale staat namelijk gepland op 10 april 2024, uiteraard in Milaan. Nu maar hopen dat ook dit model naar goed Italiaans gebruik geen vertraging oploopt. 

Arjan Hordijk

Arjan Hordijk

Auteur

2 reacties

Markie Mark

12 maart, 2023

Loesje Boom

12 maart, 2023

Geef een reactie